Testiranje na covid-19 v občini Brezovica

MNOŽIČNO TESTIRANJE COVID-19 S HITRIMI PROTIGENSKIMI TESTI V OBČINI BREZOVICA
Občina Brezovica s pomočjo Ambulante družinske medicine Tine Modrej Zadnikar, dr. med., spec. druž. med., za občane organizira množično testiranje za COVID-19 s hitrimi protigenskimi testi (HAGT). Na voljo bo okoli 2000 hitrih protigenskih testov avstrijskega proizvajalca Ameda, ki ustrezajo predpisanim zahtevam stroke.
Testiranje s HAGT je namenjeno tistim, ki ste zdravi, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite ambulanto svojega izbranega ali dežurnega zdravnika.
Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, za potrebe obveščanja o rezultatu testa pa bomo potrebovali tudi številko vašega mobilnega telefona.
Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj dva metra in nosite masko. O rezultatu testiranja boste obveščeni še isti dan. Če bo test pozitiven, se nemudoma izolirajte in obvestite svojega izbranega zdravnika.

Testiranje bo potekalo v sredo, 13. 1. 2021, od 16. do 20. ure v dvorani Kulturnega doma Notranje Gorice. Parkiranje je možno pred kulturnim domom oziroma na parkirišču pri končnem postajališču mestnega avtobusa LPP, proga 6B.