Cepljenje proti gripi v sezoni 2019/2020

V prihodnjih tednih in mesecih lahko pričakujemo porast obolevanja prebivalcev za gripo, ki pomeni veliko grožnjo za javno zdravje ter ima pomemben vpliv na obolevnost in umrljivost.

Cepljenje proti gripi je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, otroke v starosti od šestih mesecev do dveh let, nosečnice ter za ekstremno debele osebe (ITM ≥ 40). Cepljenje je priporočljivo tudi za tiste, ki so pri svojem delu izpostavljeni nevarnosti okužbe oziroma pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe.

Virusi gripe se nenehno spreminjajo, zato se spreminja tudi cepivo, ki je vsako leto pripravljeno tako, da ščiti proti virusom, ki bodo predvidoma krožili v prihajajoči sezoni. Ker je Svetovna zdravstvena organizacija letos precej pozneje kot običajno določila sestavo cepiva proti gripi, smo s cepljenjem v naši ambulanti začeli 28. oktobra 2019.

Naročite se lahko na tel. 01 363 41 76. Cepljenje za starejše od 65 let, kronične bolnike in nosečnice stane 7 EUR, za vse druge pa 14 EUR. (Več)