Sprememba delovnega časa

Prim. prof. dr. Danica Rotar Pavlič, dr. med., do nadaljnjega ne bo delala. ker je bris za koronavirus, ki ga je opravila 23. t. m., pokazal okužbo s covid-19. Medicinska sestra Saša Jelar bo po običajnem urniku ambulante opravljala samo administrativne zadeve.

Prim. prof. dr. Danico Rotar Pavlič, dr. med., bo v času njene odsotnosti v svojem turnusu nadomeščala dr. Katarina Planinec, dr. med. Obvezna je najava po telefonu 01/363-41-77 ali faksu 01/365-26-25. Upoštevajte, da je Ministrstvo za zdravje začasno ukinilo nenujne zdravstvene storitve.

Hvala za razumevanje. 

 

POMEMBNO!

NIJZ je objavil novo ureditev karantene na domu in navodilo za karanteno na domu. Vsi tisti, ki jim je bilo sporočeno, da so bili v tesnem stiku z okuženo osebo neposredno ali prek aplikacije, naj ostanejo doma in ravnajo, kot da so v karanteni na domu. Zaposleni o tem, da so bili v tesnem stiku, obvestijo delodajalca. Ta se bo v sodelovanju z zdravniki medicine dela odločil, ali:

– oseba lahko dela od doma,

– se ji delo lahko organizira tako, da ne bo možen morebiten prenos okužbe na druge zaposlene niti med delom niti med prihodom na delo in odhodom z dela,

– naj oseba ostane v karanteni na domu; v tem primeru bo delodajalec v sodelovanju s svojim izvajalcem medicine dela posredoval to informacijo na NIJZ skupaj z naslovom ali elektronskim naslovom zaposlenega ob njegovem privoljenju. 

Več ...